top of page
  • dart.board

Projekat "Produženi vikend" podržan od strane FCS-a

Projekat Katarine Koljević "Produženi vikend" u produkciji dart.filma podržan od strane FCS-a na konkursu za debitantski film.



Katarina Koljević

Komisja u svom predlogu za podršku napisala je i sledeće o ovom filmu:


Dirljiva priča o jednom limbu unutar samačkog hotela, izgubljenim dušama koje u njemu nalaze utočište i tankoj liniji između nežnosti i grubosti, između grupe i pojedinca i između života i smrti.


Mlada rediteljka je već svojim prethodnim uspešnim kratkim filmovima pokazala jednistven autorski pečat. Ona govori o bolnim stvarima ali na način lišen bola, uz dozu humora koji nam pomogne da dišemo i uz dozu poetike koja nam svakodnevnicu čini lakše prihvatljivom i zanimljivijom. Veštim vođenjem priče, Katarina stvara likove sa kojima se lako empatišemo, likovi koji su u svojoj suštini kompleksni, puni suprotstavljenih osobina koje im daju na životnosti. Ona pametno balansira narativ priče, između drame i komedije, time govoreći o prirodi nas samih.


Rediteljska i producentska eksplikacija nam precizno ali u isto vreme iskreno i dirljivo pokazuju da je pred nama jedan kompleksan autorski film, savremenog filmskog izraza koji izbija iz okvira domaćeg filma i daje jedan svež bljesak na savremenoj srpskoj sceni.



"Produženi vikend" učestvovao je na prestižnoj radionici za razvoj scenarija Torino FilmLab Next tokom 2021. Katarina je bila deo First Films First programa 2022. sa ovim filmom, a projekat je selektovan i učestvovao na ACE Producers network radionici 2022-2023. Dobio je podršku za razvoj od strane holandskog Hubert Bals fonda i prethodno podržan na konkursu za Sufinansiranje razvoja projekata domaćih dugomatrežnih igranih filmova FCS-a.






bottom of page